Påskehaven

Hvad gør I ud af påsken hjemme hos dig? Jeg ville så gerne, at påsken får opmærksomhed, smag og følelse af at være en stor højtid, så jeg har i flere år ledt efter måder, at markere det på. Efter vi har fået Samuel er det behov blevet større. 

Julen er hypet rundt om os, så selvom vi lægger vægt på nogle andre ting end så mange andre, fordi vi fejrer Jesus' fødselsdag og ikke julemanden, så har julen så meget opmærksomhed, at det ikke er svært at gøre den særlig. 
Men hvad med påsken? Hvordan gør man den særlig? Der er selvfølgelig en perlerække af gudstjenester i kirken, men der hjemme hvor de store højtider også skal mærkes - hvordan kan man der gøre?  Jeg er faldet over traditionen med at lave en påskehave. Første gang jeg så den var hos A Holy Experience. Idéen er, at en stor del af den kristne påske fandt sted i en have: Jesus bad i Getsemane, og her blev han taget til fange. Han fik sin grav i en have, og derfor var det også her, opstandelsen fandt sted, ligesom det var i haven at kvinderne opdagede den tomme grav og Maria Magdalena første gang så Jesus som opstanden. 


Idéen er så, at lave en lille have med en grav, en sten, og hvad man nu ellers synes, hører sig til. Fælles for de haver, jeg har fundet, er, at her er noget levende, et lys og gerne en sti hen til graven. 
A Holy Experience laver sin have med levende planter, hun køber færdige, og som børnene så hjælper med at placere. De finder også sten sammen. 
Sun Hats & Wellie Boots laver haven med tre kors og jord, hvor hun sår små frø sammen med sine børn.  
Contended Sparrow har også lavet en have med købte planter, og har fået børnene til at hjælpe med at fylde jord op og sætte planterne og graven på plads. 
Kristen på We are That Family har en rigtig fin beskrivelse af, hvordan hendes familie laver deres påskehave - eller faktisk flere haver, eftersom hendes børn ville lave hver deres.


Det er første gang i år jeg laver en påskehave. Og jeg skriver med vilje "jeg" - Samuels interesse kunne lægge på et meget lille sted.
Til gengæld oplevede jeg det, som en vældig andagtsfuld ting at lave en lille have som ramme for påsken.


Jeg har valgt jord og frø fra i år. Symbolikken i jorden og de små frø, der spirer, er rigtig flot. Men af praktiske hensyn blev det et stykke grønt filt. Der var muligvis ikke får i hverken Getsamene eller i nærheden af Jesus' grav, men jeg har fået fåret her af en veninde, og jeg synes, det passer godt på påskens symbolik på rigtig mange måder.

Jeg havde også en lille flakon, som mindede mig om, da Maria Magdalenas kærlighed blev udtrykt med olie og tårer. Den virkede også passende. Efter billederne er taget er et lille kors kommet til.


Pynter du særligt op til påske?


Kommentarer

 1. Iiiih det var da et fantastisk ikke-krybbe-spil. skøøøøn ide.
  Jeg pynter ikke. og til jul er jeg heller ikke så flimk til at få pyntet. Men pigerne har i dag malet urtepotter, som skal stå med fine blomster HVERT år (husk det Louise).
  Og så øver vi fortsat i, at når vi snakker om Jesus, så er det ikke Peter Uth der er ham, men at han bare har fortalt historierne nogle gange til myrespejder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke-krybbespil ... Du har helt ret, det er jo præcis samme princip. Det havde jeg slet ikke set :-)

   Slet
  2. ... Og det der med at holde budbringeren adskilt fr budskabet er vist en evig udfordring uanset alder :-)

   Slet
 2. Louise - ja det med Jesus og Peter kan godt være svært at finde ud af:-)
  Og Anne - hvor er det en fin ide - det må vi prøve! William kommer i morgen og bliver påsken over sammen med sin far!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for idéen vækker genklang. Jeg håber, du og William får en god oplevelse sammen med at lave jeres egen!

   Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Endelig adoption

Med maven bar

Fadervor - inspireret af Godly Play