01 02 03 Dig og mig og vi tro: Hjertefryd: Anmeldelse 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Hjertefryd: Anmeldelse

34
Jeg har det privilegium at være redaktør for Himmel og Jord, som er magasin for Metodistkirken og Metodistkirkens Børne- og Ungdomsforbund. I den forbindelse dumper af og til en bog gennem døren til anmeldelse. I foråret kom "Hjertefryd - tanker, der glæder dit hjerte", som jeg også synes, henvender sig til børn og børnefamilier. 

Hjertefryd ér virkelig en fryd at sidde med mellem hænderne. Der er tale om en andagtsbog med ganske korte stykker, der ender med et bibelvers og somme tider et spørgsmål til eftertanke. Stykkerne er ikke svære hverken sprogligt eller indholdsmæssigt, så større børn kunne sagtens læse den selv. 
Illustrationerne er smukke, farverige og indbydende. Er du et visuelt menneske kunne billederne i sig selv som end være en andagt i sig selv! 


Som kristen med baggrund i den metodistiske tradition er noget af sproget om synd og skyld fremmed. Forfatteren Sally Lloyd-Jones kommer - udfra hendes billeder og kildevalg at dømme - fra den kristne tradition, som også kaldes calvinistisk. Det betyder, at billeder på synd eksempelvis handler om gæld og skyld, og at der ikke er meget vægtlægning på opstandelsen og frihed fra døden. For nogle kan det måske også forekomme, at der hurtigt kommer fokus på afstanden mellem mennesket og Gud fremfor Guds kærlighed til mennesket. 
Der er bestemt ikke noget galt med indholdet - det er teologisk sundt - men studser du over nogle ting, når du læser bogen kan det måske være det, der er grunden. Jeg har selv haft stor glæde af bogen - og ikke mindst illustrationerne, som du sikkert kan gætte. Jeg har snuppet et par idéer, jeg vil bruge i andagter selv, og har fundet nogle historier, som har vakt glæde. En rigtig fin bog, som kunne være et godt bud til at bruge som oplæg til familie andagt - eller som gave til den unge teenager, der gerne vil have sin egen andagtsbog.

ProRex har udgivet "Hjertefryd - tanker, der glæder dit hjerte". Bogen koster kr. 199,95 og er hardcover.

Etiketter: , , ,

35 36 37 38