01 02 03 Dig og mig og vi tro: Idéer til at fejre fasten som familie 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Idéer til at fejre fasten som familie

34
Tønderne har buldret - og forhåbentligt var de ikke alt for tomme! Vi har været til fastelavnsgudstjeneste, og det var som sædvanligt en fest. Det er især sjovt at flere voksne også kommer og er udklædte. 

Min mand afslørede ved gudstjenesten, at han er den superseje mand, jeg vidste han var. (Selvom det vist ikke var pointen - det var en illustration på Jesu' forvandling for øjnene af sine venner på bjerget.)
Fastelavnssøndag markerer, at fasten så småt er på vej. Tirsdag er "hvide tirsdag" - her hjemme hedder den pandekagedag efter den engelske tradition med at spise pandekager på denne dag. Og så går det løs op onsdag. 

I vores menighed er der ikke tradition for at mødes askeonsdag og sammen starte fasten med askekors i panden. Hvilket jeg egentlig synes er en skam. Ikke desto mindre starter fasten på onsdag. For mit vedkommende betyder det, at jeg skal til at sidde stille....

Jep. Jeg skal sidde stille en lille smule hver dag gennem fastens 40 dage. Derudover skal jeg øve mig i at holde sabbat. Jeg vil læse "Det sker når du hviler" fra Boedal, og en bog på engelsk, som hedder "Mudhouse Sabbath". 

Og det er jo alt sammen meget godt selv at gøre noget. Men hvordan lærer man så glæden ved en praksis fra sig? Oven i købet en praksis som faste, der er forbundet med så meget glæde? Jeg er i hvert fald én af dem, der ser frem til fastens fordybelse. 


Den idé vi indtil videre er kommet frem til at ville benytte os af herhjemme er en uge uden kød til aftensmaden - de penge, vi så sparer skal gå til et formål, som vi sammen beslutter os for. 
Andre idéer kunne være: 

Har du nogen erfaringer eller idéer med at fejre eller markere fasten som familie? Alle råd og idéer er velkomne - det ville være spændende at få et dybere kendskab til, hvordan det kan gøres! 


Etiketter: , , , ,

35 36 37 38