01 02 03 Dig og mig og vi tro: Fastens hjerte banker for andre - 10 idéer til at gøre godt for andre 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Fastens hjerte banker for andre - 10 idéer til at gøre godt for andre

34
Follow my blog with Bloglovin Vi er lidt mere end halvvejs til påske, og dermed begynder fasten at lakke mod enden. Jeg skrev for godt en måned siden om at "faste i praksis" og tænkte, at jeg ville dele nogle tanker om at gøre noget godt for andre.


Flere gav dengang udtryk for at det var en god idé at bruge fasten på at gøre noget godt for andre. Det er på ingen måde vores idé - gode gerninger og faste hører sammen helt tilbage i det Gamle Testamente. Her står bl.a. at faste (ikke den op til påske men al faste) skal handle om at "løse ondskabens lænker, at sætte de undertrykte i frihed (...)"  Det er fra Esajas kapitel 58, og det uddybes med ordene: "Ja, at du deler dit brød med den sultne, giver husly til hjemløse stakler, at du har klæder til den nøgne og ikke vender dine egne ryggen." At faste handler med andre ord meget mere om at gøre noget ved verdens uretfærdighed end at holde sig selv fra noget.

Fastens hjerte banker for andre.

Hvem den sultne, den hjemløse, den nøgne eller dine egne er, må vi til gengæld hver især tænke over.

Her er 10 gode idéer til at gøre noget ved uretfærdighed i verden:


Hvilke gode idéer har du til at gøre gode ting for andre? Skriv endelig, så jeg kan få udvidet repertoiret! 

Etiketter: , ,

35 36 37 38